Vinner av skrivekonkurransen: M. Seppola Simonsen

M. Seppola Simonsen vant den kvenske skrivekonkurransen med tre dikt.

Juryen skriver at «forfatteren bruker bilder fra naturen og fra erfaringer i naturen som formidler en lengsel til noe og noen som har vært før, noe vakkert som også forfatteren har et håp om å få oppleve. Det er usikkert om forfatteren kommer dit, men håpet er der. Bildene og metaforene som brukes er sterke, men de er gjenkjennelige og gir assosiasjoner. Diktet bidrar til refleksjon. Dette er en verdig vinner av konkurransen.»

Høsten 2021 arrangerte Ruija forlag, Kainun institutti – Kvensk institutt, Ruijan Kaiku og Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto en skrivekonkurranse med temaet «hva er det kvenske for deg?» eller «ditt forhold til det kvenske». Her kan du høre M. Seppola Simonsen lese sitt bidrag til konkurransen.

en dag skal jeg ro dit
hvor du ror
solen pirrer i nakken
lavt gjennom kratt ligger luftspeilingen
av isoäiji i en båt opp elven
mygg droner over vannflaten
hans sterke armer er nakne
huden husker
det kniven glemmer

fnuggene dras inn
i halsen min når jeg puster
snøen tetter sprekkene i luften
stemmen min blir tynnere
jeg har sluppet kuura inn
i strupen hvor språket lever
en hare på et berg over meg
titter ned på kroppen min
mørke øyne i stillheten
svarte perler i natten

det svarte ishavet klemmer
kroppen min som løfter
sand og grums fra bunnen
nå svermer det
rundt meg i vannet

her nede kan jeg ikke høre
språk slik jeg forstår det
men jeg kan se lysstikk
gjennom bølgene
som treffer hvite skjell