Kvenflagget

Kvenflagget ble vedtatt på landsstyremøtet i NKF-RK 29. april 2017 etter en lang prosess med å velge et flagg: https://www.ruijan-kaiku.no/na-kan-flagget-heises/

Kvenstua i Alta som styres av Alta Kvenforening – Alattion Kvääniseura selger Kvenflagget. Fra midten av januar 2019 kan de tilby:

  • Rektangulære balkongflagg 100x61cm (uten stang) kr 250.- (disse er større og dyrere enn de fasadeflaggene fra Sverige de solgte sist vår)
  • Pinneflagg/håndflagg kr 100.-
  • Bordflagg som fane (henger loddrett) kr 300.-.
  • De har på lager flagg str. 200x125cm.
    I tillegg kommer emballasje og porto.

Alle bestillinger sendes til grete.alise@gmail.com. De selger også fra Kvenstua i Bossekop i Alta.

De som vil ha større flagg kan bestille fra Flaggfabrikken i Larvik.

Les også: https://www.ruijan-kaiku.no/dypt-savnede-balkongflagg-er-pa-vei/

 

 

Hvor kan Kvenflagget heises?

Det korte svaret er at privatpersoner og organisasjoner står fritt til å flagge med Kvenflagget.

I kommunene kan de gjøre egne vedtak om at de ønsker å flagge med Kvenflagget på eller fra sine bygninger. I kvenske kommuner er det stort ønske om å flagge med Kvenflagget, som i Porsanger og bl.a. Alta kommune har tatt inn Kvenflagget i sin flaggplan. Det samme har Tromsø kommune i sitt flaggreglement. Les mer om regler for flagging i Ruijan Kaiku.

NKF, Kvenlandsforbundet og andre står fritt til å bruke det kvenske flagget uten at det
foreligger offentlig godkjenning.

NKF-RK sendte en henvendelse om offentlig godkjenning av det kvenske flagget til Kommunal- og moderniseringsdepartementet. De sier i sitt svarbrev at …NKF, Kvenlandsforbundet og andre står fritt til å bruke det kvenske flagget uten at det foreligger offentlig godkjenning. Kommuner kan også bruke det kvenske flagget etter visse regler. Etter Kommunal- og moderniseringsdepartementets vurdering er det derfor ikke nødvendig å gi slik offentlig godkjenning av det kvenske flagget som det bes om i henvendelsen av 15. januar 2018.