Medlemsskap

Spørsmål om medlemsskap? Ta gjerne kontakt med oss!
E-post: post@kvener.no / tomi.vaara@kvener.no
Telefon: +47 995 20 591
Kontorstid: Mandag-Torsdag kl. 9.30-14.30

Register deg som medlem her:

https://norskekvenersforbund.portal.styreweb.com/arrangement/ArrangementSession?ID=Innmelding

Valg av lokallag skjer ved innmelding. Om du ikke ønsker å være tilknyttet et bestemt lokallag velger du kategorien Direktemedlem – og kan selvsagt når som helst på et senere tidspunkt velge å bli tilknyttet et lokallag.

Medlemmer betaler medlemskontingent en gang per år.
Det er nå også mulig å betale kontingent med en gang via Vipps, PayPal og de fleste typer kort!

MERK! Noen lokallag har tilleggssatser for å være medlem i lokallaget. Prisene som oppgis i lenken er minimumssatsen i forbundet. Lokallagene som har tillegg på minimumssatsen er Tromsø Norsk-Finsk Forening, Børselv og Kven Østlandet. Ta kontakt med ditt lokallag for nærmere info om dette.

Som medlem i RK – NKF er du med på å støtte arbeidet for kvenene og vår historie, fremme vårt språk, vår kultur og det kvenske folkets rettigheter. For å ha styrke bak våre krav er vi avhengige av å ha et stort medlemstall i ryggen, jo flere medlemmer jo større press!  Det kvenske folket skal synes og høres, den kvenske kulturen skal blomstre og utvikle seg! Mesteparten av aktiviteten i RK – NKF skjer i regi av våre lokallag. Våre lokallag har aktiviteter som: Språkkurs, språkkafeer, slektsforskningskurs, kvensk håndarbeid, kvensk byggeskikk, dokumentasjon av kulturarv, historieformidling, Junior-klubb og andre aktiviteter for barn, kulturaktiviteter, reiser til søsterfolk i sør og i øst, til Tornedalen og Karelen, medlemsmøter og foredrag. Se listen over lokallag her!

Trenger du råd eller hjelp i saker? Vi kan gi deg råd og hjelp i saker som for eksempel kvenskopplæring i skolen, barnehage og eldreomsorg.

Medlemsgaver

Alle nye medlemmer fra og med desember 2019 får 3 måneder abonnement på en fri og uavhengig nyhetsavis for kvener, norskfinner og finlendere, Ruijan Kaiku! I tillegg kan medlemmet velge mellom to bøker:


En barnebok: Linus kaottaa karhu rievun
Anna-Kaisa Räisänen og Christina Gjertsen
Språk: Kvensk

Linus oon seppä poika. Hän saattaa paljon, hän oppii paljon ja hän tutkii mailmaa joka päivä pikkuisen enämen ja enämen. Hänen paras ystäävä oon Karhu Riepu, eikä Linus mene minnekhään ilman Karhutta. Les mer om boket her: https://www.ruijan-kaiku.no/debuterer-med-barnebok/


En roman: Kvinnen og spydet
Torleif Lyngstad
Språk: Norsk

Det har gått over 70 år siden farmor sådde frøet som de siste årene har spiret og blitt til en tilkjennegivelse av hennes, og dermed forfatterens egen etniske bagrunn. Et slags manifest. Les mer om boket her: https://www.ruijan-kaiku.no/boken-synliggjor-kvensk-fortellertradisjon/

Har du spørsmål kan du sende en epost til post@kvener.no, eller ta direkte kontakt med vår medlemskonsulent Tomi Vaara: tomi.vaara@kvener.no / +47 995 20 591.

Informasjon om NYTT MEDLEMSREGISTER I NORSKE KVENERS FORBUND – RUIJAN KVEENILIITTO