Medlemskap

Spørsmål om medlemskap? Ta gjerne kontakt med oss på e-post post@kvener.no / vilde@kvener.no eller telefon 900 85 821.

Her kan du registrere deg som medlem.

Valg av lokallag skjer ved innmelding. Om du ikke ønsker å være tilknyttet et bestemt lokallag velger du kategorien Direktemedlem – og kan selvsagt når som helst på et senere tidspunkt velge å bli tilknyttet et lokallag.

Medlemmer betaler medlemskontingent en gang per år.
Det er også mulig å betale kontingent ved innmelding via Vipps, PayPal og de fleste typer kort.

MERK! Noen lokallag har tilleggssatser for å være medlem i lokallaget. Prisene som oppgis i lenken er minimumssatsen i forbundet. Lokallagene som har tillegg på minimumssatsen er Tromsø Norsk-Finsk Forening, Børselv og Kven Østlandet. Ta kontakt med ditt lokallag for nærmere informasjon om dette.

Som medlem i Ruijan kvääniliitto – Norske kveners forbund er du med på å støtte arbeidet for kvenene og vår historie, fremme vårt språk, vår kultur og det kvenske folkets rettigheter. For å ha styrke bak våre krav er vi avhengige av å ha et stort medlemstall i ryggen, jo flere medlemmer jo større press!  Det kvenske folket skal synes og høres, den kvenske kulturen skal blomstre og utvikle seg!

Aktiviteter i lokallagene

Mesteparten av aktiviteten i Ruijan kvääniliitto – Norske kveners forbund skjer i regi av våre lokallag. Språkkurs, språkkafeer, slektsforskningskurs, kvensk håndarbeid, kvensk byggeskikk, dokumentasjon av kulturarv, historieformidling, junior-klubb og andre aktiviteter for barn, kulturaktiviteter, reiser til søsterfolk i sør og i øst, til Tornedalen og Karelen, medlemsmøter og foredrag. Se listen over lokallag her!

Medlemsgaver

Alle nye medlemmer får seks måneders abonnement på Ruijan Kaiku, en fri og uavhengig nyhetsavis for kvener, norskfinner og finlendere. I tillegg kan nye medlemmer velge mellom to bøker:

Barnebok: Linus laittaa tomaattivellin
Anna-Kaisa Räisänen og Christina Gjertsen
Språk: Kvensk

Linus laittaa tomaattivellin -kirjassa lukkiija saapi taas uuesti kohatella Linuksen ja hänen ystävän Karhu Rievun. Het aijothaan laittaat ruokkaa papan kans. Kaikki ei mene niin hyvin ko plaana oli, mutta Linus, Karhu Riepu ja pappa keitethään lopulta hyvän vellin.

I Linus laittaa tomaattivellin får leseren et gjensyn med Linus og vennen hans Karhu Riepu. De skal lage mat med pappa. Alt går ikke helt etter planen, men Linus, Karhu Riepu lager til slutt ei god suppe.

Les mer om boka her.


Roman: Kvinnen og spydet
Torleif Lyngstad
Språk: Norsk

Det har gått over 70 år siden farmor sådde frøet som de siste årene har spiret og blitt til en tilkjennegivelse av hennes, og dermed forfatterens egen etniske bagrunn. Et slags manifest.

Les mer om boka her.