Ny hederspris – Årets kven

I går kunngjorde Ruijan Kaiku at avisa i samarbeid med Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto skal dele ut hedersprisen «Årets kven».

Les mer om prisen her:  NKF med ny hederstittel: Hvem blir årets kven?

«Prisen tildeles en person som ved sitt navn, yrke eller gjerning har bidratt til eller bidrar til å gjøre det kvenske mer kjent i samfunnet, herunder også en person som har gjort eller gjør en særlig innsats på vegne av det kvenske folket. Også innsats for landets nasjonale minoriteter på et mer generelt grunnlag kan vektlegges. Kvener som gjør seg bemerket på andre områder i samfunnet er også berettiget som kandidater til prisen,» kan vi lese i statuttene for hedersprisen.

Send din nominasjon til redaksjonen@ruijan-kaiku.no og/eller post@kvener.no. Den foreløpige fristen for innsending av nominasjoner er 15. februar 2022.