Kvensk samarbeidsleir i Kvænangen i august

«Et språk, en kultur, ett folk». Kvensk samarbeidsleir i Kvænangen 19. til 22. august 2021.

Norske kveners forbund (NKF) og Svenska Tornedalingars Riksförbund planlegger en samarbeidsleir i august 2021. Arrangementet er en videreføring av et tilsvarende arrangement i Kiruna i august 2018.

Programmet vil bestå av aktiviteter som: Fjordfiske og fangst, matlaging, husflid, tømmerarbeider, byggeskikk, utveksling av ord og uttrykk på meänkieli og kvensk m.m., der vår felles kultur synliggjøres. Videre vil det bli foredrag om aktuelle tema innen kvensk kultur, historie og språk. Det vil også bli organisert aktiviteter for barn.

Arrangementet blir holdt i Kjækan, Sørstraumen i Kvænangen der NKF har sitt kontor i det gamle skolebygget. Bygget har gode fasiliteter for et slikt arrangement og har universell utforming. Det finnes også gode muligheter for hytteleie, camping og plass til campingvogner og –biler i nærområdet.  

Detaljer i programmet er under utarbeidelse og vi kommer tilbake med mer informasjon om det og oversikt over overnattingsmuligheter. Vi håper at smittesituasjonen tillater et slikt arrangement og det tas derfor forbehold om det.

For mer informasjon: Ivar Johnsen, generalsekretær, NKF-RK.