Inviterer til seminaret Kilder til kvenske røtter i august 2021

Kvensk samarbeidsgruppe inviterer til seminar om kilder til kvenske røtter i Vadsø 27. – 29. august, på det nyåpna Vadsø museum, Ruija kvenmuseum. Samarbeidsgruppa som står bak seminaret, består av Norske kveners forbund og Slekt og Data.  Det ble inngått en formell samarbeidsavtale i 2015.  Etter den tid har gruppa invitert til to bussturer til Tornedalen og nå to seminarer.

Mer om seminaret

Det gjennomgående temaet for seminaret, Kilder til kvenske røtter, er nettopp kilder.  Gruppa ønsker å motivere og inspirere deltakerne til å lete etter sine kvenske røtter og vise ulike veier å gå for å finne fram. 

Seminaret starter på fredag med et uformelt samvær og det blir mulighet til å se utstillingen i det nyåpna museet.  Lørdag starter med et foredrag av Einar Niemi om kvener i Norge – hvor kom de fra, hvor bosatte de seg og hvordan gikk det med dem?  Videre skal vi få innblikk i hva vi kan finne av informasjon i Interkommunalt arkiv i Finnmark og vi vil få presentert Finnmarks fylkesbiblioteks rikholdige arkiv av bilder, dokumenter og litteratur.

I fjor på kvenfolkets dag, 16. mars, kom boka til Samuli Paulaharju, Folket ved Ishavet, ut i norsk oversettelse.  Det finnes et rikholdig arkiv etter Paulaharju i Finland.  Vi vil få presentert hva som finnes og hvordan vi kan få tilgang til det. 

Til slutt på lørdag vil det være en presentasjon av andre nyttige kilder til kvensk slektshistorie i Norge, Sverige og Finland.

På søndag vil vi få omvisning på Tuomainengården med et kåseri om kvenske stedsnavn.  Og om noen ønsker det har vi satt av tid til slektsforskerkafé på museet der alle hjelper alle.

Dette blir en begivenhetsrik uke.  Dagene før seminaret, Kilder til kvenske røtter, er det gjenåpning av Vadsø museum, Ruija kvenmuseum med et stort arrangement. 

Hele programmet

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Påmelding

Seminaravgiften er kr. 900.  Avgiften er lik uavhengig hvor mye du er med på seminaret. Seminaravgiften blir ikke refundert etter 1. mai.

Førstemann til mølla. Det er plass til 30 deltakere. Det kan være lurt ikke å bestille hotellrom før bekreftelse om plass.

Vi tar forbehold om at seminaret kan bli kansellert pga den pågående pandemien. I så fall vil seminaravgiften bli refundert.

Påmelding: Øyvind S. Larsen på email: oyserla@gmail.com. Tlf 92 62 93 94. Påmeldingsrist: 1.5.2021.