Nå kan du kjøpe flagg!

NKFs nestleder Trygg Jakola og leder Hilja Huru poserer sammen med fasadeflagget. BILDE: HILDE PORSANGER

 

I flere år har det pågått en prosess for å et felles flagg for alle kvener på Nordkalotten. I fjor kom de forskjellige organisasjonene til en felles løsning. Nå finns det et fellessymbol som alle kvener på tvers av landegrenser og organisasjoner kan forholde seg til.

En stor bestilling er på vei til Kvenstua i Alta, som vil stå for salget av flagget. Flaggene er forventet ankommet på slutten av februar. Man kan allerede nå forhåndsbestille og det kan være lurt, hvis man vil sikre seg flagg til Kvenfolkets dag, 16. mars.

 

De mørkeblå flaggene kommer i tre størrelser. 240×150 cm til flaggstang på 10 meter, 200×125 cm til flaggstang på 8 meter og fasadeflagg (som er litt mindre enn et vanlig verandaflagg). Prisene er 900 kr, 500 kr og 200 kr. Frakt og emballasje kommer i tillegg. Bestillinger gjøres direkte til Grete Alise Nilima Monsen på e-post: grete.alise@gmail.com eller SMS på 92223577. Hun vil også kunne svare på spørsmål.

Leder av Alta kvenforening og kvenstua i Alta, Grete Alise er veldig glad for at det nå finns et felles flagg, som er lik for alle kvener.

-Ja, jeg håper virkelig, at mange vil kjøpe den, sier hun.