Møt den nye informasjonsmedarbeideren

Informasjonsmedarbeider Tiia Grøn

 

Mitt navn er Tiia Grøn og jeg er den nye informasjonsmedarbeideren i Norske Kveners forbund med fast 20% -stilling. Min oppgave er å jobbe med å gjøre organisasjonen og det kvenske folket synlig i media gjennom dialog med aviser, oppdatering av nettsider og sosiale medier og noen kreative prosjekter etterhvert.

Jeg bor i Tromsø, men er født og oppvokst på den finske siden av Tornedalen og Muonio er min hjembygd. Der er det kun elva som skiller oss fra Sverige og jeg husker badeturer til Pajala med skolen og felles Lucia-forestillinger med skole-elever på svensk side. Meänkieli, som er veldig likt kvensk snakkes på begge sider av elva og det har påvirket også min måte å prate finsk på. Norge var heller ikke langt unna og det ble flere turer til Yykeänperä. Første gang jeg hørte om kvener var når jeg flytta til Finnmark som 20-åring. Etter to år i Pasvik dro jeg til Tromsø for å studere sosialantropologi på universitetet. Dette ga meg god kunnskap om minoriteter, også kvenfolket, og det å forstå kulturer på deres egne premisser. Videre i masterutdanningen kunne jeg kombinere sosialantropologi med det visuelle og lagde en dokumentarfilm fra de finske vidder, rundt Halti-området.

I løpet av de snart ti årene jeg har bodd i Nord-Norge har jeg blitt veldig glad i området og dets mennesker og trivdes godt på tur i de forskjellige terreng det har å tilby. Jeg liker å ha med meg kamera overalt for å filme og ta bilder av det jeg ser og opplever rundt omkring.

Jeg ser fram til å jobbe hos Norske Kveners forbund og håper å bli kjent med mange av dere, som leser dette. Ta gjerne kontakt!

Telefon: 97035530 eller e-post: tiia@kvener.no
Tiia Grøn