Ruijan kuvat: Vinnerne

Fredag 6. oktober 2017 ble utstillingen Yhessä – Yhdessä – Sammen på Tromsø Museum åpnet av finlands ambassadør på et flott arrangement som trakk masse folk.

Juryen valgte ut ti bilder til utstillingen, hvorav de tre beste ble premiert. Les mer her: https://ruijankuvat.no/

Utstillingen er en del av jubileumsåret 2017. Norskfinsk forening i Tromsø og Norske Kveners forbund organiserer fotokonkurransen og utstillingen ”Sammen”, hvor det presenteres betydningen av finlendere og kvener i nordnorsk samfunn historisk og i dag. Dette markerer Finlands 100 år jubileum og Norske Kveners forbunds 30 års jubileum i 2017. Ideen bak konkurransen er, at kvener og finlendere bosatt i Norge fotograferer seg selv og hverandre på arbeid og i fritiden, i fest og i hverdag. Hensikten er å øke kunnskapen hos nordmenn og finlendere om kvener og finlendere i Norge og deres store betydning i det nordnorske samfunnet.