Riksspillemenn og finnmarkinger til Paaskiviikko

Tulipalo
Daniel Wikslund og Fredrik Isaksson. Foto: Pressefoto

Festivalen Paaskiviikko går av stabelen 8.-14. juni og til nå er det klart at Tuli Palo, Beddari Nilsen og Arvid Petterson er blant de som gjester de kvenske kulturdagene i Nord-Troms.

Tuli Palo, som blant annet består av de svenske riksspillemennene Daniel Wikslund og Fredrik Isaksson, skal spille på Bios i Nordreisa fredag 12. juni. Bandet slapp plata «Tuli Palo» (ilden brenner) under Gällivarre marknad i mars og er for tiden i P4 Norrbottens delfinale i musikkonkurransen «Svensktoppen neste 2015».

beddarinilsen-foto-susannehætta
Beddari Nilsen. Foto: Susanne Hætta

Før ovennevnt fredag har musikerparet Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, begge med kvenske røtter fra Finnmark, besøkt hele fem kommuner i regionen; Kåfjord, Lyngen, Skjervøy, Nordreisa og Kvænangen. Duoen, som trakterer trekkspill, piano, sang, perkusjon og de synger på kvensk/finsk, norsk og svensk, skal blant annet vise fram kvensk musikktradisjon fra Ruija helt fra 1700-tallet og fram til moderne tid.

Se også: Tilbyr kurs under Paaskiviikko

En annen som skal reise rundt i Nord-Troms med sitt budskap, er historiker og forfatter Arvid Petterson fra Brennelv. Porsanger-væringen skal i løpet av Paaski-uka besøke både Lyngen, Kåfjord, Storfjord og Skjervøy med kåseriet «Veier i kvensk historie».

Lørdag 13. juni vil det meste foregå på Halti-bygget på Storslett. Her vil publikum få oppleve Nordreisas nye kulturscene og få et innsyn i det nye flerbrukshuset, som blant annet rommer Halti Kvenkultursenter, Nord-Troms Museum, Halti Nasjonalparksenter og Halti Næringshage.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Arvid Petterson-2-Foto Turi E. Olderheim
Arvid Petterson. Foto: Turi E. Olderheim

Tradisjon tro vil det bli kvensk Gudstjeneste på Bergmo kapell i Nordreisa søndag 14. juni, etterfulgt av familiedag på historiske Tørfoss Kvengård i Reisadalen.

Se også: Tuli Palo klar for Paaskiviikko

 

 

Hold deg oppdatert på Halti Kvenkultursenters hjemmeside eller på Paaskiviikkos facebookside.

Facebook-arrangement tilknyttet Paaskiviikko: