Klarer du det på egenhånd?

Ønsker du å bidra til å redde det kvenske språket? Mange hevder det beste bidraget er å lære seg språket selv. Kanskje sitter du med tanken på å lære deg kvensk, men tiden strekker bare ikke til? Den travle hverdagen med jobb og barn gjør det nærmest umulig for deg å bli med på kurs eller studier. Vel, det finnes alternative løsninger, også for deg!

 

Vi har tidligere skrevet om facebook-siden «Dagens kvenske ord«, der nesten 400 personer følger siden. Daglig oppdateres siden med et nytt kvensk ord oversatt til norsk. Med litt egeninnsats og velvilje, er dette en enkel måte å lære seg språket på; Ett ord om dagen. Skriv det ned, si det gjentakende høyt til deg selv, lær det til din partner eller en venn, finn din måte å lære på!

Er du usikker på noe, f.eks uttale, er også muligheten for hjelp tilstede gjennom facebook-siden. For deg som er mer interessert legges det også ut setninger til ordene, slik at man kan få et par eksempler på hvordan det kan brukes og til hvilken sammenheng.

 

Lykke til!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________

Kjære leser!

Har du signert og dermed gitt din støtte til oppgradering av kvensk språk fra nivå II til nivå III på det Europeiske språkcharteret?  Hvis ikke kan du lese mer om det her: «Sammen om å løfte språket»

Takk.