Facebook – nå også på kvensk!


Det er Kvensk Institutt som kan meddele at de mest brukte funksjonene på Facebook, bare ved hjelp av et skreddersydd skript, nå kan fås på kvensk språk. Instituttet har oversatt de mest sentrale Facebook-ordene for skripten.
 

Oversettelsene brukes med en skreddersydd skript som gjør endringer på websidene før de vises for brukere. Skripten installerer du på nettleseren din, og den bytter de norske ordene til kvensk på Facebook. Det er Kvensk Institutt som har oversatt ca 200 av de mest sentrale Facebook-ordene for skripten. Man kan velge mellom øst- og vestdialekt.

Her finner du bruksveiledning til nettleserne Chrome og Firefox, som du må ha installert på din maskin. Det er anbefalt å installere skripten på nettleseren Chrome. Den tilbyr nemlig den enkleste installasjonen, raskeste ytelsen og har færrest feil.

Chrome 
denne siden kan du i tabellen velge hvilken dialekt du vil installere. Trykk «Chrome» som tar deg til «Chrome Web Store», og klikk ”Legg til i Chrome” på den blå knappen øverst til høyre på siden.

Firefox
Greasemonkey-skript er et tillegg til nettleseren. Skripten installerer du ved å klikke her. Velg dialekten du vil installere fra denne tabellen.

 

Les mer om kvensk språk på Facebook på hjemmesiden til Kvensk Institutt.