Landsstyremøtet ble holdt digitalt

Foto: Heidi Nilima Monsen

 

Norske Kveners Forbund – Ruijan Kveeniliitto holdt landsstyremøte digitalt på lørdag 18. april 2020. Planen var først å holde det i Muonio (Finland) sammen med Svenska Tornedalingars Riksförbund, men på grunn av COVID-19 ble det uaktuelt å samles med så mange mennesker. Programmet som ble brukt, var Zoom og lederen i NKF-RK var kjempefornøyd med det: Det gikk som smurt, og jeg er imponert over hvor greit overgangen til digitalt møte gikk, sa leder Hilja Huru. I løpet av dagen ble det behandlet følgende saker: konstituering, årsmelding, regnskap og budsjett.

Forbundsstyret har også nå fastsatt dato for Landsmøte der det blir behandlet resten av sakene som måtte ta opp i Muonio. Landsmøtet arrangeres 21. juni 2020. Møtet blir igjen holdt digitalt via Zoom, men lokallagene bør samles i mindre grupper lokalt. I løpet av møtet blir det blant annet valgt en ny leder og styre for 2020-2022. Nåværende leder, Hilja Huru, skal ikke stille til gjenvalg. Ruijan Kaiku har skrevet artikelen om dette 31. januar 2020 og man kan lese den her.

– Det har vært en fantastisk reise å være leder for NKF-RK og å få lov å få være med på den fremgangen vi har sett de siste årene, men etter seks år som leder synes jeg det er greit å gi stafettpinnen videre, sier hun.

Lokallagene kan komme med innspill til kandidater innen 1. mai 2020. Innspillene kan sendes til valgkomiteen (tryggjakola@gmail.com) som gjennomgå disse.

 

For mer informasjon