Avviklet ungdomsleir i Tromsø

ungdomsleir

Halti kvenkultursenter og Kveeninuoret inviterte til ungdomsleir i Tromsø 20.-22. november.

Leiren var andre og siste del av kvenkultursenterets prosjekt «På tvers av landegrensene», etter at første del – en familieleir – ble avviklet allerede i mars. For Kveeninuoret var dette en flott oppfølger fra språkleiren som fant sted i Pajala sommeren 2014.

I Tromsø var målet å tilby et program som ville gi rom for en trivelig helg hvor unge, engasjerte kvener og tornedalinger kunne treffes og bli bedre kjent gjennom lærerike aktiviteter og sosialt samvær, med blant annet felles campopphold, sauna og isbading, digitalt språkopplegg rundt kvenske ord med Kvensk institutt og pride-aktiviteter.

Ungdom fra Kveeninuoret og Met Nuoret (Tornedalen) deltok på leiren.