Nordkalottfestivalen 2015

Nordkalottfestivalen

Den 28.-30. august braker Nordkalottfestivalen løs i Kvænangen.

Nordkalottfestivalen har som mål at alle skal lære noe, og knytte bånd mellom de ulike kulturer på nordkalotten. En helg med fellesskap, masse humor, tankevekkende foredrag, lærdom og store porsjoner gleder. Samtidig ønsker vi å utfordre oss selv og andre: vi skal tørre å gjøre nytt, tenke nytt – og lære oss noe om det vi ikke helt vet eller forstår. Tema for årets festival er «Skogen, skogfinner og andre skogsfenomen».

Man kan blant annet oppleve foredrag med faglig rådgiver hos Norsk skogfinsk museum, Birger Nesholen, som snakker om Skogfinnene i Finnskogen og fellesskapet til Nordkalotten. Et annet spennende punkt på programmet omhandler «Tjærebrenning og tjæremila – viktig skogsarbeid og lange tradisjoner i nord».

Festivalpasset inkluderer lunsj og middag både fredag, lørdag og søndag!