Holdt stand og foredrag under Paaskiviikko

Trygg-Jakola-Whitebox
Trygg Jakola holdt foredraget «Norske Kveners Forbund og kvenenes situasjon i dag» under Paaskiviikko.

Lørdag 13. juni deltok Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto på Paaskiviikko – kvenske kulturdager i Nord-Troms. Nestleder Trygg Jakola og styremedlem Evy Basso hadde informasjonsstand og foredrag på det nye Haltibygget på Storslett/Hansinkenttä.

På Paaskiviikkos nest siste dag ble Halti fylt til randen av mennesker. Et tettpakket program med foredrag, musikk og forestillinger i det nye flerbrukshuset i Nordreisa, inneholdt blant annet foredrag av Trygg Jakola, som snakket om «Norske Kveners Forbund og kvenenes situasjon i dag» i et helt nytt formidlingslokale som til daglig disponeres av Kvenkultursenteret, Nasjonalparksenteret og Nord-Troms Museum.

På biblioteket, som holder hus i samme bygg, var det kvensk litteraturutstilling og bokloppis. Kronebutikken flyttet kafedriften til Halti for anledningen og vartet opp med matsalg i kantina – og i foajeen var det kvensk minimarked; Her var også Norske Kveners Forbund representert, sammen med blant andre Kainun institutti, Riddu Riddu, Haltiin Kväänisentteri og flere andre.

IMG_8458.CR2
NKF/RK hadde informasjonsstand på Halti under årets Paaskiviikko.
IMG_8495.CR2
Reisa Montessoriskole viser fram forestillingen «Lykklige dager» på en fullsatt Halti Kulturscene.