Ny daglig leder ved Halti Kvenkultursenter

 

NORDREISA/RAISI: Halti Kvenkultursenter offentliggjorde i dag at de har engasjert en ny daglig leder. Eskild Johansen (bilde) tar over Lisa Vangens stilling den 1. januar 2014. Vangen vil selv lede skuta til den nye lederen vender hjem fra sitt virke i Sør-Sudan.

For tiden jobber Johansen i Norsk Folkehjelp i Sør-Sudan, med blant annet utvikling av Sudans frigjøringsbevegelse (SPLM) til et demokratisk parti, samt for ungdoms- og kvinnegrupper og utvikling av moderne jordbruksteknikker.

Johansen er 31 år og kommer opprinnelig fra Lofoten, men har kvenslekt i Kåfjord og Lyngen. Han har bachelor i pedagogikk og har påbegynt en masteroppgave om kvensk og sjøsamisk revitalisering i Nord-Troms. Han har tidligere vært rådgiver for ordføreren i Tromsø, informasjonsrådgiver i Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto samt fylkessekretær for Troms Arbeiderparti.

Eskild Johansen (t.v) og Lisa Vangen (midten) sammen under Paaskiviikko 2012 i Nordreisa. Foto: Pål Eriksen

Eskild Johansen er mannen bak «Kvenfolket» på Origo og den populære og voksende gruppa «Kvener ut av skapet» på facebook.

 

«Vi ser fram til å få Johansen som ny daglig leder for Halti kvenkultursenter IKS, og ønsker han velkommen til oss!» skriver Halti Kvenkultursenter på sine hjemmesider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________

Kjære leser!

Har du signert og dermed gitt din støtte til oppgradering av kvensk språk fra nivå II til nivå III på det Europeiske språkcharteret?  Hvis ikke kan du lese mer om det her: «Sammen om å løfte språket»

Takk.