Paaskiviikko, kvenske kulturdager i Nord-Troms 2.-9. juni

Festivalsjef og avtroppende daglig leder i Halti Kvenkultursenter, Lisa Vangen. Foto: kvener.no


Legg av første uka i juni, for da er det Paaskiviikko! Da skjer det spennende ting 
på løpende bånd i alle Nord-Troms kommuner  – festivalen er  nemlig unik ved at den forflytter på seg geografisk, fra kommune til kommune. Skal du følge på?

 

Paaskiviikko (Baskiuka) ble arrangert regionalt for første gang i 2010 og har hatt en solid økning i antall gjester for hvert eneste år. Her er det spennende tilbud til både barn og unge, voksne samt eldre gjennom et variert program. Festivalen arrangeres i regi av  Halti Kvenkultursenter.

På denne jordnære festivalen får man mulighet til å bli bedre kjent med kvensk historie, språk og kultur gjennom blant annet kunst, musikk, foredrag, språkkurs, marked, seminar, (kvensk) mat, gudstjeneste, KveenIdol, håndtverk, konserter og mye, mye mer. Under kan du se hvilken dato hver av kommunene har fått, samt en flott «trailer» som Halti Kvenkultursenter har lagt ut på sin egen youtube-kanal.

2. juni: Kvænangen
3. juni: Skjervøy
4. juni: Lyngen
5. juni: Storfjord
6. juni: Kåfjord
7.-9. juni: Nordreisa

 

 

Dersom du skulle ha spørsmål vedrørende Paaskiviikko bes du ta kontakt med Halti Kvenkultursenter på e-post: kvenkultursenter@halti.no, se deres nettsider www.kvenkultursenter.no eller gå inn på deres Facebook-side. Vel møtt til en trivelig uke i vakre Nord-Troms!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________

Kjære leser!

Har du signert og dermed gitt din støtte til oppgradering av kvensk språk fra nivå II til nivå III på det Europeiske språkcharteret?  Hvis ikke kan du lese mer om det her: «Sammen om å løfte språket»

Takk.