Tornedalsteateret til Nord-Troms

Tornedalsteateret kommer til Nord-Troms 28. oktober, med forestillingen Tukkipojat. Forestillingen er skrevet av Mikael Niemi, og han kaller det selv for teaterets første «queerpjäs». Tukkipojat undersøker hvor «annerledes» man kan våge å være i den tornedalske machokulturen.

 

Tornedalsteateret/ Tornionlaakson teatteri er et tospråklig teater med formål å fremme meänkieli. Teateret ble grunnlagt i 1986 som amatørteater med har siden 2003 drevet profesjonell virksomhet. Mikael Niemi, som i likhet med teateret holder til i Pajala, har i over 20 år vært teaterets fremste leverandør av nye dramatekster.

 

Ved tidligere anledninger har vi sett mange likhetspunkter mellom vår kvenske kultur og Tornedalskulturen som Mikael Niemi beskriver i sine bøker og forestillinger. Vi er derfor svært glad for å kunne tilby Tukkipojat til folk i Nord-Troms, skriver arrangørene på arrangementet.  Forestillingen arrangeres av Nordreisa norsk-kvensk-finsk forening, Kåfjord kvenforening og støttes av Troms fylkeskommune.

 

Forestillingen blir på samfunnshuset på Storslett den 28. oktober kl 18.00. Etterpå blir det salg av kaffe og kake samt mulighet for publikum til å prate sammen om stort og smått. Alle ønskes hjertelig velkommen til denne teateropplevelsen! Billettpris: kr 100 for voksne. Ungdom under 16 gratis.

 

Manus: Mikael Niemi

Regi: Lars G Thelestam

Scenografi: Mary Calla och Kari Ravelin

Koreografi: Desiré Kauppi

Oversettning av låttekster: Bertil Isaksson

Musikk: Jakob Palo

Skuespillere: Daniel Sandström og Markus Forsberg