Sundelin trekker seg

Rune Sundelin gir ledervervet videre til Anne-Gerd Jonassen. Foto: Pål Eriksen

Etter 8 år i styret i Norske Kveners Forbund, har Rune Sundelin fra Alta bestemt seg for å trekke seg tilbake. Han var nestleder i 4 år, og leder i 4 år. Norske Kveners Forbund takker for innsatsen.

Pål Vegard Eriksen

Sundelin sier til kvener.no at han fremdeles vil være engasjert i kvensaken, men at han har vært med såpass lenge i styre og stell at andre ting må få prioritet. – Jeg vil få mer tid til familien nå, og et nytt barn er på veg, røper den avtroppende lederen.

– Det er viktig å la det nye styret få sette seg, men jeg vil være disponibel dersom de trenger hjelp til noe.

– Det har vært utrolig spennende å være leder i NKF. Jeg føler vi har fått til mye på disse årene. Organisasjonen har økt medlemstallet betraktelig, og aktivitetene har økt. Det føles godt å trekke seg tilbake, selv om man alltid har en følelse av at mye er ugjort.

– Denne gangen skal “7. Far i huset” trekke seg tilbake fra ledervervet, men jeg fortsetter engasjementet i Ruijan Kaiku AS og i forlaget Ruijan Forlag AS.

På landsstyremøtet til Norske Kveners Forbund den 17. Og 18. Mars i Alta, ble et nytt styre valgt. Der ble det klart at Anne-Gerd Jonassen fra Kvænangen overtar som leder i NKF etter Sundelin. – Det blir ikke enkelt å hoppe etter Wirkola, sa den påtroppende sjefen fra talerstolen.

Sundelin fikk også Norske Kveners Forbunds hederspris under landsstyremøtet. Etter utdelingen sa han følgende: – Jeg så hvor godt forhandlingene gikk, jeg så hvor godt diskusjonene kom, og jeg følte meg veldig trygg på at dette går bra videre fremover.

– Det å være leder er en prøvelse hver dag, men eksamen er faktisk når man slipper taket og skal se hvordan det går videre. Om man har klart å få til noe som står på egne ben og som går videre og vokser videre i riktig retning. Det er eksamen på det arbeidet jeg og styret har gjort. I dag fikk jeg er sterk følelse av det, under forhandlingene, dette kommer til å gå bra!

Yngre krefter

Sundelin sier han i mange år har vært den yngste i kvenbevegelsen, og er glad for å se at stadig flere unge viser engasjement og interesse. – Det er viktig å få de unge med og slippe de til, fremtiden til kvenene avhenger av at noen kan viderebringe arbeidet. Vi ser en fin utvikling i kvenforbundet på ungdomsfronten.