Storfjord språksenter presenterer fugleboka «Matauk & Gortto»


Storfjord språksenter, som arbeider aktivt med kvensk, finsk og samisk språk og bevisstgjøring, har nå gitt ut en fuglebok navngitt «Matauk & Gortto». Boka inneholder fugleillustrasjoner tegnet av elever i 2.klasse, samt fuglenavn på kvensk, finsk og samisk.


Det er itillegg til navn på de tre språkene, lagt inn små kulturhistoriske fortellinger knyttet til hver enkelt fugleart. Prosjektet har vært med på å øke bevisstheten rundt fuglearter, fuglenan og språk generelt blant de deltagende skoleelevene. Hele bokmanuset vil bli lagt ut på hjemmesidene til Storfjord språksenter, men vil også være tilgjengelig for salg til kr. 100,- (ISBN: 978-82-998673-1-3).

For bestilling, send e-post til silja.mattila@storfjord.kommune.no


Bokanmeldelse av Rasmus Engstad (pensjonist, hobbypolitiker og tidl. campingplasseier):

«Terningkast 6: Den mest innholdsrike ornitologiske faglitteratur som er utgitt i dette århundre. De unge kunstnerne som har illustrert tekstene har skapt fugler med et fargespill som får vanlige plansjemalere til å blekne. Fuglene er så naturtro at de nesten flyr ut av boka når du åpner den.

Fugleboka med sine supre illustrasjoner er en innertier for alle aldersgrupper. Artikkeltekstene i boka treffer alle typer lesere på en fantastisk sikker måte. En garantert suksess under årets juletre!»