Den Kvenske kulturprisen til Anstein Mikkelsen

Anstein Mikkelsen
foto: Eivind Norum

I forbindelse med ”førpremieren” på Ansteins Mikkelsens nye film under de kvenske kulturdagene i Alta, fikk Anstein den kvenske Kulturprisen.

Mikkelsen har gjennom en serie filmer satt søkelyset på kvensk kultur og historie, og har vært en viktig brikke i den kvenske revitaliseringen. Kvensk Kulturpris gis ut av Norske Kveners Forbund, og Mikkelsen er den fjerde som får prisen. Tidligere har Porsanger kommune fått prisen for sitt trespråklighetsarbeid, Reidun Mellem for sitt omfattende forfatterskap og Alf Nilsen Børskog for sitt banebrytende forfatterskap på kvensk språk. Mikkelsen er derfor i celebert selskap, og prisen er velfortjent, han har vist engasjement og evne og vilje til å arbeide med vanskelige temaer.