Hyvvää saamen kansan päivää!

Kvener og samer har levd og virket i fellesskap i nordområdene gjennom generasjoner.

I dag den 6. februar markeres Samefolkets dag her til lands.

Samene, våre nabofolk i nord, markerer i dag Samefolkets dag. Bakgrunnen for dette er det første samiske landsmøtet som ble holdt i Trondheim den 6. februar 1917, der samer fra både nord- og sør, fra flere land, for første gang samlet seg for å drøfte felles saker og problemstillinger.

Dagen ble vedtatt av Samekonferansen i 1992 og er felles for samer i Norge, Sverige, Finland og Russland og ble feiret for første gang i 1993. I Norge er det (siden 2003) offisiell flaggdag den 6. februar, som en hilsen til samene på deres dag og en erkjennelse av samisk identitet for samene selv.

Kvener og samer har levd og virket i fellesskap i nordområdene tilbake til svunnen tid. Man har gjennom historien drevet handel med hverandre, man har påvirket- og lært av hverandre og man har lidd den samme skjebnen både i forhold til krig og fornorskning.

Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto sender herved en hilsen med gratulasjoner til samefolket, vi ønsker til lykke med dagen! 

Hyvvää saamen kansan päivää! (Kvensk)

Buori sámiid álbmotbeaivvi! (Samisk)