Vinnere av Kveenidol 2012


I år som i fjor var Kveenidol delt inn i to forskjellige kategorier, nemlig «åpen klasse» og «sang». Begge kategoriene skulle ha tre bidrag som fikk premie. Maria Seppälä fra Kåfjord stakk av som vinner i kategorien sang for andre året på rad!


Dommerne lot seg, i likhet med festivalsjefen, imponere over kvaliteten på bidragene i årets Kveenidol, som gikk av stabelen fredag den 8. juni i Nordreisa.

– Kjære alle sammen, da er vi kommet fram til det kanskje mest spennende som skjer her i kveld: Hvem er det som stikker av med premiene i årets Kveenidol? Det har vært utrolig høy kvalitet på bidragene i år både i åpen klasse og i sangklassen. Alle som har deltatt i år er kvenidoler, sa Eskild Johansen som representerte årets dommerpanel.

– De to bidragene som kom på 3. plass, i åpen klasse og i sangklassen, er henholdsvis Karoline Olaussen med «tre stammers møte» og Kaivounon-Kläpit (Kåfjordungan) i fra Kåfjord med sin sang «Pang». Hvert bidrag på tredjeplass får 1000,- i premie.

Isabella Nikoma (t.h) tok 2.plass i kategorien sang. Foto: Pål Vegard Eriksen

– De to 2. plassene er henholdsvis 1.-6. klasse på Reisa Montessoriskole med filmen «Kvensk, en ukjent kultur» i åpen klasse og Isabella Nikoma på 14 år, som kom hele veien fra Børselv og framførte en flott låt for oss. Et stort talent! Premiene for 2.plass er kr. 2000,- i hver klasse.

VINNERE: Foran sitter elevene fra Reisa Montessoriskole og bak sitter Maria Seppälä som vant hver sin kategori under årets Kveenidol. Foto: Pål Vegard Eriksen

– 1. plass i kategorien åpen klasse ble begrunnet med at dommerpanelet følte seg underholdt og at det tok seg mer og mer opp etterhvert som seansen foran oss utartet seg. Vinnerne er 1.-6. klasse på Reisa Montessoriskole for danseteateret. Gratulerer! Dommerne er forøvrig veldig imponert over nivået som montessoriskolen her har vist oss i denne konkurransen. Det viser at de satser på kvenkultur og jobber med det aktivt, noe vi syns er veldig flott.

– Vinneren i kategorien sang er ingen hemmelighet, Maria Seppälä fra Kåfjord! Det er egenkomponert musikk som framføres på en fantastisk flott måte. Det er fullverdig kunst, avsluttet Johansen.