Kvensk kulturkveld i Manndalen

Foto: manndalen.no

Paaskiviikko tjyvstarter med en kvensk kulturaften, lørdag den 2. juni kl. 19.00 på Senter for nordlige folk i Manndalen (Olmavankka). Kulturkvelden er også en innledning på festivalsamarbeidet mellom Paaskiviikko og Riddu Riđđu. Kaksi Laksoo og Henrik Niva spiller og det vil bli servert kvenske matretter. Velkommen!

Kaksi Laksoo («To daler») er en kvensk viseduo bestående av Cille Dahl og Jan Daleng fra Børselv i Finnmark. Duoen har sjarmert med sine flotte fremføringer tidligere, både på Kipparifestivalen, Paaskiviikko, Oslo Kulturnatt og Salongfestivalen. Denne gangen er det Kåfjord og Manndalen som får en smakebit av kvenske visesanger. Hyvän illan:

Henrik Niva er fra Jänkisjärvi, nær Över-Torneå. Han kaller sin musikk for «folktronica» en sjanger som blander folkemusikk med electronica. Her følger en smakebit:

Lulàs, som er kjent for sin velsmakende mat, selger tornedalsk mat som plankfisk (laks stekt over bål) og rieska. Alle rettigheter! Velkommen til en trivelig aften i Manndalen!