Tromsø Kvenforening på hugget

Tromsø Kvenforening er på hugget om dagen, og før fellesferien kjører de like gjerne to arrangementer. Hold av 22. mai (Tromsø Museum) og 4. juni (Saunakveld) og delta i Tromsø.

SØNDAG 22. MAI:

Kl. 13.00 kan du høre to forskjellige foredrag på Tromsø Museum. Reidun Mellem stiller med «Læstadianisme og læsertradisjon, viktige element i den Nord-Norske og kvenske kulturen». Deretter forteller Anni Margaret Henriksen fra boka «Å stoppe blod – fortellinger om læsing, helbredelse, hjelpere og varsler» (Bilde).

  • Reidun Mellem har bak seg en rekke bøker og utgivelser over temane læstadianisme, kvener og krig/evakuering. På søndag vil hun ta for seg Lars Levi Læstadius som stifter av bevegelsen, og utbredelsen den fikk på Nordkalotten. Hun vil foretelle om læstadianismens  virkning i samtida, samt oppbygging og videre utbredelse her nord – fram til dagens situasjon både i Norge, Sverige og Finland.
  • Anni Margaret Henriksen forteller fra boka» Å stoppe blod.  Om læsing, helbredelse, hjelpere og varsel».  Begrepet “lesing” eller «læsing» er knyttet til troen på at religiøse tekster har positiv virkning på ulike sykdommer og at dette kan stoppe blod og betennelser. Vi får historier fra virkeligheten som ikke kan forklares ved hjelp av naturvitenskapen.

LØRDAG 4. JUNI:

Norsk-Finsk forening og Tromsø Kvenforening går sammen om Sauna-kveld. Det vil foregå i førstnevntes sauna på nordspissen av Tromsøya.  Damenes sauna starter kl.14.00 og herrenes kl. 15.30. Fra kl. 16.30 vil det være servering; det blir piroger m.m.

Man sørger for egen drikke til sauna.

Hjertelig velkommen!