Åshild ble valgt inn som styremedlem

I går ble det valgt nytt forbundsstyre. Åshild Karlstrøm Rundhaug, Alta, sto ikke på valgkomiteens forslag, men ble forslått som styremedlemskandidat av Alta kvenforening – Alattion kvääniseura under landsmøtet. I løpet av valget, ble hun valgt inn som det fjerde styremedlemmet.

Åshild Karlstrøm Rundhaug, Alta

Født og oppvokst i kvenbygda Langfjordbotn i Altafjorden, nærmere bestemt Sebeaheim. Bor i Alta. Utdanning: Adjunkt med tilleggsutdanning, med fagene økonomi, persadm, matematikk, samfunnsøkonomi, samfunnsfag, pedagogikk, mat og matkultur.

Ulike styreverv lokalt og sentralt, deriblant i Høyres sentralstyre. Politisk erfaring fra formannskap, fylkesutvalg og som vara til Stortinget.

Ulike kommunikasjon og ledelseskurs, deriblant Berteskolen hvor en representant fra alle tjue fylkene var representert.

De siste 15 årene har jeg jobbet som lærer ved barne- og ungdomsskoler i Alta kommune. P.t. Nyvalgt som leder for Alta Kvenforening for årene 2020-2022.

Ellers holder jeg på å avslutte ei bok om baketradisjoner i Nord-Troms og Vest-  Finnmark, og skrevet utkast til ei bok med humoristiske fortellinger om Tusenbeinet Artur og vennene hans.

Tilslutt og ikke minst er jeg bestemor til en gutt på snart 9 år og ei jente på 6 år.