NKF-RK feiret Kvensk språkdag på sosiale medier

I år er det 15 år siden kvensk ble anerkjent som et eget språk i Norge. 26. april var dagen det skjedde, og som vi nå i etterkant feirer som Kvensk språkdag.

På grunn av COVID-19 valgte Norske Kveners Forbund – Ruijan Kveeniliitto, sant flere andre kvenske forbund og organisasjoner å feire dagen på sosiale medier. Feiringen startet allerede på mandag, og forbundet la ut et nytt innlegg hver dag fram til og med søndagen på Instagram og Facebook. I slutten av uka ble det også avholdt en konkurranse der tre personer kunne vinne det nye brettespillet «New Amigos!»

For å delta på konkurransen, måtte man svare på spørsmålet: «Hva betyr det kvenske språket for deg?» Innlegget fikk mange flotte svar. Noen av medlemmene i forbundsstyret ville dele sitt eget svar for å feire dagen. Du kan lese deres hele svaret på Facebook-siden til NKF-RK!