Tornedalsturen 2019 – ny påmeldingsmulighet

Komiteen av Tornedalsturen informerer:

«Vi har fremdeles noen ledige plasser på bussturen fra Alta/Tromsø gjennom Tornedalen/Lappland med start 14.8.2019 og avslutning 18.8.2019.
For alle dere som har aner som flyttet fra nåværende Finland og Sverige til Troms og Finnmark på 1700 og 1800-tallet, er dette en unik mulighet
til å få ny kunnskap til hjelp i slektsforskningen.Vi utvider derfor påmeldingsfristen til 25. april 2019, men “først til mølla” gjelder fortsatt.»

I 2016 arrangerte Slekt og Data Nord og Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto slektforskertur langs Tornedalen. Tilbakemeldingene fra de ca. 40 deltagerne var udelt positive, og vi har fått en rekke henvendelser med spørsmål om å arrangere en ny tur.

Det er derfor med glede vi kan invitere medlemmer av Slekt og Data, Norske Kveners Forbund – Ruijan Kveeniliitto og Landslaget for lokalhistorie til en ny tur langs Tornedalen og til Rovaniemi. Vi vektlegger å få til et program som skal gi deltagerne ny kunnskap om våre aner/slektninger som bodde i Tornedalen og finsk Lappland og om tilflyttingen til Troms og Finnmark på 1700 og 1800-tallet. Sammenlignet med turen i 2016 har vi utvidet reisen med ytterligere en dag. Turen skjer med moderne turistbuss fra Arctic Tours og har start fra Tromsø og Alta. Bussene møtes i Palojoensuu hvor deltagerne som kommer fra Tromsø bytter til hovedbussen fra Alta. Turen fortsetter så i felles buss. Det vil være mulig å komme på bussen på Vollan og i Kautokeino.

Programmet av turen.

Send påmelding innen 25. april til Pål Sørensen: sorensen.pal@gmail.com med opplysning om navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, hvilken av foreningene du tilhører og evt. matallergier. Oppgi også om enkeltrom ønskes og hvor du vil gå på bussen.