Kvenene i Norge skal feire Kvenfolkets dag i hele landet

Kvenene i Norge skal feire deres egen dag “Kvenfolkets dag” på lørdag 16.3.2019. Dagen blir feiret i hele landet når lokallagene av RK-NKF og andre organisasjoner holder forskjellige arrangementer.

Nordreisa
I Nordreisa feirer Halti Kvenkultursenter med mange arrangementer i løpet av hele uka. I anledning Kvenfolkets dag (16. mars) har skoler og barnehager i Nordreisa fått invitasjon om å melde seg på flere ulike formidlingsopplegg på Halti i uke 11. På lørdag 16.mars arrangerer senteret Kvensk lørdag med et godt og variert program for både store og små. Les mer.

Alta
I Alta feirer Alta kvenforening dagen med Kvenske kulturdager. Kvenforeningen arrangerer filmkveld torsdag 14.mars, feiring av Kvenfolkets dag lørdag 16.mars og så er det også kvensk gudstjeneste søndag 17.mars. Les mer.

Filmkveld: 14.3. kl 18:45-20:45 på Aurora Kino.
Kvenfolkets dag: 16.3. kl 16-18 på Alta museum.
Kvensk/norsk Gudstjeneste: 17.3. kl. 11.00 i Nordlyskatedralen.

Børselv
I Børselv starter feiringen med gudtjeneste og etter det fortsetter det på Kvensk institutt med sang av elever ved Børselv skole, allsang, quiz og servering av kjøttsuppe.

– Kvensk/norsk Gudstjeneste: 16.3. kl 16.00 i Børselv kirke.
– Markering av Kvenfolkets dag: 16.3. kl 17.00 på Kvensk institutt.

Vadsø
I Vadsø holder Vadsø kvenske språksenter en offisiel åpning av språksenteret fredag 15.3. og lørdag feireres Kvenfolkets dag med Nord-Varanger kvenforening og Vadsø museum – Ruija Kvenmuseum.

Åpning av kvensk språksenter: 15.3 kl 12-15 på Vadsø museum – Ruija Kvenmuseum.
Kvenfolketsdag: 16.3. kl 12-14 på Vadsø museum – Ruija Kvenmuseum.

Tromsø
I Trømsø er det to arrangementer som feirer Kvenfolkets dag med musikk fra den rike kvenske tradisjonen.

Konsert på Kvenfolkets dag – Onnee Kväänikansan päiväle!: 16.3. kl 14.00 på Storgata camping.
Jord feirer kvenfokets dag: 16.3. kl 22.00 i KulturHuset.

Kvænangen
I Kvænangen feirer Kvænangen Qven og Sjøsamisk forening dagen på Niemenaikun kylätalo – Kvænangen grendehus 16.3. kl 18.00. Arrangementet har en egen Facebook-side.

Oslo
Kven Østlandet feirer dagen i Sangerhallen på Majorstua i Oslo. Der blir det servering av god, gammeldags lihavelli (kjøttsuppe), det blir hilsningstale, sang og spill samt kaffe og kake.

Trondheim
Norske kvener Midt-Norge feirer Kvenfolkets dag med konsert og sosialt samvær. Arrangementet starter kl 15.00 i BUL-salen i Søndre Tollbugt. 22B. Foreningen server kvensk mat og kaffe, og arrangerer en konsert. Der spiller Beddari Nilsen. Arrangementets egen Facebook-side.

Balsfjord

I Balsjord blir det markering 15.3. på Nordkjosbotn videregående skole. Trine Strand og Lill-Karin Elvestad skal opptre med en historiefortelling og sang for elevene.