Hyvvää kväänikansan päivää! – Gratulerer med kvenfolkets dag!

Forbundsstyret i Ruijan Kveeniliitto – Norske Kveners Forbund ønsker å gratulere alle kvener, norskfinner og andre så mye med dagen!

I år flagges det fra Fylkeshusene i Troms og Finnmark, Tromssan ja Finmarkun maaherra har flagget utenfor Statens hus i Vadsø, og stadig flere kommuner markerer dagen med høytidelig flagging med Kvenflagget. Dette markerer et skifte og symbolsk en tydelig anerkjennelse av det kvenske folket! Her er flaggingen utenfor rådhuset i Tromsø.

Foto: Bernt Isaksen

Hilsninger til kvenene på dagen strømmer på – fra regjering, sameting, fylker, kommuner og en rekke institusjoner. Det er artikler om kvenfolkets dag i en rekke aviser og medier, på kvensk, norsk og samisk. Og det er flott å høre og se det kvenske fokuset i rikskringkastingen i dag og i dagene før dagen!

Det viktigste i dag skjer likevel lokalt! Det er flotte arrangementer landet rundt! Fest, konserter, filmvisninger, gudstjenester, sosialt samvær og dagen har vært markert med aktiviteter i skoler og barnehager!  Hyvvää fästii! Hyvvää kväänikansan päivää!

Ystävällissii tervheissii – Med vennlig hilsen

Forbundsstyret.