Ruijan kuvat: Voittaajat

Fredag 6. oktober 2017 ble utstillingen Yhessä – Yhdessä – Sammen på Tromsø Museum åpnet av finlands ambassadør på et flott arrangement som trakk masse folk.

Juryen valgte ut ti bilder til utstillingen, hvorav de tre beste ble premiert. Les mer her: https://ruijankuvat.no/

Tromssan ruijansuomalainen yhdistys-Norskfinsk forening i Tromsø ja Ruijan kveeniliitto järjestethiin valokuvakonkuransin minkä nimi oon «Yhessä». Konkuransissa haluthaan tuua esile Ruijan suomalaisten ja kainulaisten eli kväänitten merkityksen täälä ennen ja tääpänä. Valokuvakonkuransin järjestethään siksi ko vuona 2017 Suomi täyttää 100 vuotta ja kveeniliitto 30 vuotta. Konkuransin ideea oon ette suomalaiset, ruijansuomalaiset, kainulaiset ja kväänit otethaan kuvvii ittestä eli toinen toisista työssä ja vappaa-aikana, juhlassa ja arkipäivänä. Konkuransin mooli oon lissäinnyttäät ruijalaisten ja suomalaisten tiettoo kainulaisista ja ruijansuomalaisista ja siitä kunka tärkkee rooli heilä oon ollu ja vielä oon pohjaisruijalaisessa yhtheiskunnassa.