Gjenåpning av Vadsø museum – Ruija kvenmuseum

I 2018 mottok Varanger museum midler til ombygging av Vadsø museum – Ruija kvenmuseum. Museet er ansvarsmuseum for kvensk/norskfinsk kultur og historie, og skal være et nasjonalt kvensk museum. I sommer gjenåpner museet med den nye hovedutstillingen «Kohtaaminen jäämeren kans – Møtet med ishavet».

Åpningsarrangementet har fått den passende tittelen «Tervettulemaa kothiin! Velkommen hjem!». Selve åpningsseremonien er 26. august og museet lover hilsninger, taler og et rikt kulturprogram. Se program for åpningen her.

Dagen etter arrangerer museet fagseminaret «Kvensk/norskfinsk kultur og identitet i dag». Programmet for seminaret ser både variert og svært interessant ut, og du finner lenke til det her.

På grunn av korona er ikke åpningsarrangementet og fagseminaret åpent for alle, men det er lagt opp til aktiviteter utendørs, blant annet markedet Omateko – Selvgjort som skal foregå fra 26. til 29. august.

Hele arrangementet skal streames slik at alle interesserte kan få det med seg.

Illustrasjon: Fasadetegning, Vadsø museum – Ruija kvenmuseum