Ruija Forlag fikk en ny styreleder

Generalforsamlinga i Ruija Forlag har valgt Erlend Skjetne (f. 1988) som en ny styreleder i forlaget. Forlaget, som arbeider med å få utgitt flere bøker på kvensk og om kvener, eies halvt av Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto (NKF-RK) og Kvensk institutt – Kainun institutti.

Forfatter og lærer

Erlend Skjetne er fra Melhus og bor nå i Trondheim der han jobber som lærer. I tillegg er han forfatteren. Han debuterte i 2019 med diktsamling «Skare» som ble nominert til Tarjei Vesaas` debutantpris. Samlingen er inspirert av hans tid i Finnmark.

Forlaget fikk et tilskudd på 90.000kr

Ruija Forlag ble stiftet i 1999 og eies halvt av NKF-RK og Kvensk institutt. Den tidligere styrelederen var Trygg Jakola (NKF-RK) som sitter nå i styret som styremedlem med Hilde Skanke fra Kvensk institutt. Forlaget gir ut bøker om kvenske og norskfinske emner, både på norsk og kvensk. Bøkene som forlaget har gitt ut er blant annet barnebokserie Linus av Anna-Kaisa Räisänen, Kvenfolkets 500 år ved Ishavetskysten av Reidun Mellem og Kvinnen og Spydet av Torleif Lyngstad.

I fjor fikk forlaget et tilskudd på 90.000kr fra Troms og Finnmark fylkeskommunen. Tilskuddet gjør det mulig å få realisert noen av planene vi har, sier den nye lederen i forlaget.

Forlaget har sin egen Facebook-side: Ruija Forlag.