Forbundet støtter ungdomsbedriften Terä UB

Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto gir kr 3000,- i oppstartstøtte til ungdomsbedriften Terä UB. Målet til bedriften er å fremme den kvenske kulturen og historien ved å lage kniver og slirer med kvenske motiver. Forbundet tok avgjørelse før jula.

Bak bedriften står det 5 elever

Terä UB er en nyoppstartet ungdomsbedrift fra Nord-Troms videregående skole. Bak bedriften står det fem jenter som vant Gründeridol for Nord-Troms med deres idé om å lage et kvensk knivprodukt. Ideen kom fra et ønske om å øke bevisstheten rundt kvensk kultur og språk, sa jentene på intervjuet til Ruijan Kaiku. Les hele intervjuet her.

Akkurat nå jobber jentene med prototyper som etter planen skal være klare i midten av januar.

Egen nettside for å selge produkter

Når arbeidet med prototypene er ferdig og produksjonen av knivene har startet, kan man kjøpe sin egen kvenske kniv på bedriftens egen nettside. I tillegg skal en lokal butikk i Nordreisa ta inn knivene. Nettsiden er ikke tilgjengelig ennå, men man kan allerede nå følge Terä UB på deres egen FB-side: Terä UB.

Terä UB
onja Kristine Albrigtsen, Rina Gausdal Bredesen, Ronja Jensine Dalsaune Sætre, Vilde Martine Ratama og Andrea Johanne Wiik (Foto: Privat)