Forbundet avleverte skyggerapporten til Europarådet

Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto avleverte skyggerapporten på rammekonvensjonen for beskyttelse av nasjonale minoriteter til Europarådet i november 2020, og den ble sendt til de kvenske mediene i går 16. desember 2020. Skyggerapporten kommenterer rapporten som Norge sendte i august 2020. Fra og med 1999, da Norge godjente Europarådets rammekonvensjon, har Norge forpliktet seg til å rapportere hvert femte år til Europarådet om hvordan de har fulgt opp konvensjonen.

Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto er ikke fornøyd med hvordan myndighetene har fulgt opp anbefalingene fra Europarådet’s forrige rapport, og i skyggerapporten fremfører vi vårt syn på hva som er gjort og hva som bør gjøres forover. Du kan lese hele rapporten her:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.