Forslag fra valgkomiteen til landsmøtet 2020: Varamedlemmer

I morgen holdes NKF-RKs landsmøte og nå er det tid for å bli kjent med varamedlemskandidater. Valgkomiteen har kommet ut med disse fem varamedlemkanditatene: Rune Sundelin (1.vara), Line Evensen (2.vara), Torbjørn Naimak (3.vara), Alma Olsen (4.vara) og Maija Liisa Bjørklund (5.vara).

Valgkomiteen har fått presentasjonen fra to av disse varamedlemmene:

Line Evensen, Kåfjord

Lise Evensen

Jeg heter Line Evensen og bor i Djupvik i Kåfjord. Jeg har 23 års erfaring som lærer i barneskolen.
Fra 2008 begynte jeg samtidig å jobbe som musikklærer i kulturskolen i kommunen. Der jobber jeg fortsatt og fra høsten 2019 har jeg i tillegg drevet på med kvensk språkdusj i barnehagene i Kåfjord. Veldig artig!

Siden 2010 har jeg vært medlem i Kåfjord kvenforening og satt de 6 første årene der som leder.

Da jeg ble forespurt om å stille som varamedlem til forbundsstyret i NKF, tenkte jeg at det kunne være interessant og spennende å få være med. Ikke minst lærerikt. Jeg syns det har vært mye fint å lese på nett og i Ruijan kaiku om saker som forbundet har jobbet med, så det var ikke så vanskelig å si ja da jeg ble spurt.

Alma Olsen, Trondheim

Alma Olsen

Jeg heter Alma Olsen, er 34 år gammel og kommer opprinnelig fra Bodø, men bor i Trondheim. I fjor meldte jeg meg inn i Norske kvener Midt-Norge/ Ruijan Kväänit Keski-Norja og har siden vært aktiv her. Jeg har blant annet ansvar for språkkafeene som arrangeres i regi av lokallaget. Jeg har en mastergrad i nordisk og er veldig interessert i språk. Jeg kan ikke så mye kvensk ennå, men til høsten håper jeg å ta emner i kvensk ved UiT.

Hovedgrunnen til at jeg stiller til valg som vara i Forbundsstyret, er et ønske om å være med på arbeidet med å fremme blant annet kvensk språk og kultur og å få til synlige endringer. Jeg jobber for kvensk på lokalt nivå nå og vil i tillegg jobbe på et mer nasjonalt plan. Det å jobbe med kvensk gjør at jeg føler meg nærmere røttene mine som jeg også er interessert i å finne mer ut om.