Kommisjonen besøker Varanger-området 6.-9.9.2019

Sannhets-og forsoningskommisjonen besøker Varanger-området denne uka og holder åpne møter i byene og de store bygdene der de inviteter alle som interessert i kommisjonens arbeid. Det første møtet ble holdt i Bygøynes 4. september kl 17.30 og i dag 5. september var de på biblioteket i Vadsø kl 18:30-20.30.

Leder Øystein Nilsen fra Unjárgga Sámiid Searvi.
Dagfinn Høybråten snakker om fornorskingspolitikk .

 

 

Biblioteket var full av folk og programmet inneholdte både samiske og kvenske foredrag. Trygg Jakola representerte Norske Kveners Forbund og fortalte en del av egen og han fars historie. Øystein Nilsen fra Unjárgga Sámiid Searvi hadde foredrag om sitsuasjonen til samisk kultur og språk i Varanger. Fra kommisjonen holdte leder Dagfinn Høybråten og kommisjonsmedlem Einar Niemi egne foredrag om Sannhets-og forsoningskommisjonen.

Kommisjonen holder et åpent møte neste gang i:
– Varangebotn, fredag 6. september fra 10.30 til 11.45 på Várjjat Sámi Musea.
– Näätämö, fredag 6. september fra 13.45 til 15.00 på Ä’vv Saa´mi Mu´zai.
– Kirkenes, fredag 6. september fra 17.00 til 19.00 på Grenselandmuseet.

Ler mer om Sannhets-og forsoningskommisjonen.