Sommeren 2018: Leir i Kiruna

Holger, Jan og Jan-Erik i Stadshuset i Kiruna. Fotograf: Alf E. Hansen

 

I samarbeid mellom Norske Kveners forbund- Ruijan Kveenilitto og våre kvenske venner i det aller nordligste Sverige – Lantalaiset, arrangeres det leir i Kiruna i August. Hensikten er å bli godt kjent med hverandres kultur og hverdag, og samarbeide videre med å bevare og utvikle vår felles arv.

Det er Jan Daleng og Alf E. Hansen, som er ildsjelene bak prosjektet og de er godt i gang med planlegging av arrangementet. For noen uker siden hadde de besøk i Alta fra Sverige og nylig besøkte de Kiruna for å fortsette planleggingen av samarbeidsleiren.

Forventningsfulle kvenske bonder ventet oss i Kiruna. Fotograf: Alf E. Hansen
«Ett språk, en kultur, ett folk»

Samarbeidsleir i Kiruna arrangeres i tidsrommet 2.-5. august 2018. Tema for arrangementet er: «Ett språk, en kultur, ett folk»

– Ideen bak temaet er å gi kunnskap om og forsterke vår felles identitet. Vi oppfordrer alle som har anledning til å få med seg dette pionerprosjektet, og la det bli en kilde til kunnskap og, sier Hansen.

Tradisjonell fiske og museumsbesøk

Programmet vil bestå av blant annet forskjellige foredrag og besøk på Jukkasjärvi Hembygdsgård og museum. Det vil også bli forskjellige uteaktiviteter med vekt på tradisjoner som notfiske og slått. Underholdning, sang, musikk, visning av video og bilder er også planlagt i programmet, som fortsatt er under finpussing. Detaljert oppsett av programmet vil bli kunngjort etter hvert. Det vil også bli noe felles bespising.

– Eventuell deltakeravgift på deler av programmet vurderes, men i hovedsak tenker vi at de som ønsker å komme til dette arrangementet, gjør det for egen regning, sier Hansen.

Sett av første uke i August og følg med for mer informasjon om dette fine prosjektet.