Kvensk aften arrangeres av nyoppstartet lokallag i Trondheim

Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen spiller kvenske og finske sanger.

Den 9. Mars klokken 18:30 inviteres det til en kvensk aften på Antikvariatet i Trondheim. Kvelden består av prat og musikk. Arrangementet markerer oppstarten av et nytt lokallag i Trøndelag og kvenfolkets dag, som er en uke etterpå. Programmet er følgende:

18.30 Om kvener og om Norske Kveners forbund – Ruijan Kveeniliitto(NKF – RK) v/ leder Hilja Huru og nestleder Trygg Jakola
19.00 Sanger fra Ruija, førsteamanuensis ved NTNU Reidar Bakke forteller om innsamlingsarbeidet han har gjort på kvenske sanger.
20.00: Konsert med kvenske og finske sanger med Anne Margaret Nilsen og Trygve Beddari

Nytt lokallag i Trøndelag

Medarrangør, Gunn Mogseth, håper at mange vil komme på kvensk aften, både de som har tilhørlighet til det kvenske, og de som ikke en gang har hørt om kvener før.

– Jeg opplever ofte i møte med folk her i Trøndelag, at de ikke vet hvem kvener er. Da blir jeg litt frustrert, men det er sånn, at hvis man har vokst opp i en annen del av landet og ikke har noe tilknytning til Nord-Norge, så har man kanskje ikke hørt noe om det. Det håper jeg at dette arrangementet og videre arbeid gjort av lokallaget i Trøndelag kan gjøre noe med. Vi kommer til å informere om dette arrangementet bredt i media og kanskje bare det kan få noen interessert i det kvenske, selv om ikke alle kommer, sier Mogseth.

Hun håper at med et lokallag i Trøndelag vil det kvenske bli mer synlig og være med å bidra at kulturen ikke forsvinner.

-Kanskje noen som har kvenske aner får lyst til å lære mer om bakgrunnen sin, sier Mogseth.