Design av kvenske hverdagsklær

15972372_10210066650876608_1786228430128817280_oRuijan Kväänit Lemmijokilaiset/Norske kvener – Lakselv inviterer til designkonkurranse av kvenske hverdagsklær. Vinneren kåres av en jury på Kipparifestivalen i Pyssyjoki/Børselv den 15. juli 2017.

Ruijan Kväänit – Lemmijokilaiset har sendt ut følgende informasjon om konkurransen:

Konkurranse – Design av hverdagsklær

Vi ønsker at det, i tillegg til den fantastiske kvendrakten, skal finnes hverdagsklær for kvener. Derfor utlyser vi nå en designkonkurranse for hverdagsklær for kvener. Vi tenker oss først og fremst design av skjorter eller vester som også kan brukes i representasjonssammenhenger.

Premie
Produktet/produktene vil bli vist fram på scenen på Kipparifestivalen i Børselv den 15. juli 2017. Premien er på 5000,- til vinneren/ vinnerne.

Informasjon
Hvem kan delta? Alle kan delta. Det være seg enkeltpersoner eller grupper. Man kan delta flere sammen og med flere plagg, men det er bare én – 1 – premie. Formålet med konkurransen er at vinnerbidraget/bidragene skal kunne kopieres og reproduseres. Materialene som brukes bør være lett å skaffe til veie. Dersom man kan få laget mønster av produktet er det å foretrekke, men ikke et krav for å kunne delta. Legg ved en produktbeskrivelse og litt om tanken bak designet.

Du kan selv vise fram plagget eller få noen til å vise dine plagg (se påmelding).

Det vil bli nedsatt en jury som bestemmer hvilket bidrag som vinner. Designet skal være ett eller flere ferdige plagg. Skisser godtas ikke. Arrangøren forbeholder seg retten til å beholde vinnerproduktet/ produktene.

Påmelding
For at vi skal kunne ha orden på hvor mange som deltar må man melde seg på, med produkt(ene), innen 01.07.2017.
Produktene kan også sendes oss slik at vi kan få noen til å vise dem dersom man ikke selv kan delta under festivalen. Bør sendes i god tid innen festivalen.
Påmelding til: lemmijokilaiset@gmail.com.