Kvenske toner på nasjonalbiblioteket

Moers Festival 2010
Arve Henriksen. Foto: Moers C. Oliver Heisch

Den prisbelønte jazzmusikeren Arve Henriksen, med røtter fra Nordreisa, gjester nasjonalbiblioteket i november.

Jazzmusikeren Arve Henriksen har vokst opp mellom vestlandske fjell og fjorder. Nylig oppdaget han familierøtter som strekker seg langt mot nord, helt til det kvenske og finsknorske, og har nå lett i Nasjonalbibliotekets folkemusikkarkiv etter sin kvenske musikkarv. Hvordan forandrer folkemusikken seg fra fjordene i vest til finnene i nord?

Den prisbelønte Henriksen har spilt med blant andre Supersilent, Trygve Seim Ensemble og David Sylvian, han står bak en rekke soloprosjekter og har bidratt til mer enn 140 plateutgivelser. Nå snakker han med Kari Slaatsveen og forskningsbibliotekar Hans-Hinrich Thedens om å nærme seg et nytt klangbilde, og gir oss smakebiter på mer ukjente folketoner.

Få med deg Lyden av kvensk. Støv og stjerner med Arve Henriksen den 16. november kl. 19.00 på nasjonalbiblioteket.