Ny tilsetting i NKF/RK

10710613_10152748017594110_2507473907361609596_n

Fra og med 1. mars 2016 innehar Sofie Blomstrand Figenschou (bilde) den nye prosjektstillingen som ungdomsarbeider i Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto, og overtar samtidig deltidsstillingen som informasjonskonsulent etter Pål Vegard Eriksen.

Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto fikk i høst tilsagn om prosjektmidler til kvenske ungdomstiltak. Her inngår en sommerleir for ungdom, «Kveeni luusit»-satsingen (kvenske loser) og en ny prosjektstilling som ungdomsarbeider i forbundet, en jobb Sofie Blomstrand Figenschou nå skal drive fram.

Figenschou er 19 år og bosatt i Tromsø. Hun har allerede mangeårig fartstid bak seg som styremedlem i Kveeninuoret – Kvenungdommen, og har blant annet bodd ett år i Hankasalmi, Finland, hvor hun studerte på Hankasalmen lukio. Hennes kontorsted vil være på kvenforbundets kontor i Hansjordnesbukta, Tromsø.

Les også: Tilskudd til kvensk språk og kultur | Språkleir for ungdom

pål
Pål Vegard Eriksen. Foto: Johanne Elvestad

I tillegg til jobben som ungdomsarbeider vil Figenschou også ta over stillingen som informasjonskonsulent, ettersom Pål Vegard Eriksen er nå fullt inne som daglig leder for Halti Kvenkultursenter og er klar for nye utfordringer som en av Ruijas fremadstormende unge, kvenske ledere.

Eriksen har vært ansatt i en 20 % stilling hos NKF/RK siden 1. januar 2011 og har hatt særlig ansvar for drift av forbundets hjemmesider og sosiale medier, men har også figurert som en link til lokallag og pressen, samt øvrig bistand etter behov.

Norsk Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto ønsker Sofie hjertelig velkommen og ønsker samtidig å takke Pål Vegard for samarbeidet og for hans innsats og arbeid av høy kvalitet for oss, dette har vært med på å løfte NKF/RKs informasjonsarbeid de siste fem årene.

NKF/RK ønsker begge lykke til videre i sine respektive jobber.