Nytt fra Lakselv

Liss-Beth-Gjertsen-Nyby-foto-erlend-skjetne

Kvenforeninga i Lakselv, Ruijan Kväänit – Lemmijokilaiset/Norske Kvener – Lakselv, har gjort endringer på styresiden, og den nye lederen heter Liss Beth Gjertsen Nyby (bilde). Lokallaget har også fått på plass en egen hjemmeside!

Av Pål Eriksen

Det nye styret består av Liss Beth Gjertsen Nyby (leder), Liv Annie Johansen (nestleder), Olaf Bjarne Andersen (sekretær), Jan Erling Persen (kasserer) og Arne Gustav Sorgmunter (styremedlem). Varamedlemmer er Svanhild Paulsen og Sonja Magnhild Nyby.

Ruijan Kväänit – Lemmijokilaiset har også opprettet en flott og informativ hjemmeside. Her finnes det blant annet informasjon om kvenforeninga og deres aktiviteter, om slektsgransking og annen informasjon. Visste du for eksempel at kvenforeninga arrangerer ukentlige språkkvelder på biblioteket i Lakselv hver torsdag kveld kl. 19-21? Her serveres kaffe, te og noe å bite i. Kvenforeninga skriver blant annet at

Man trenger ikke kunne kvensk for å delta på kveldene. Flere av deltakerne er gode i kvensk og formidler villig sitt språk. Det er viktig at man har en trygg arena hvor man kan bruke språket aktivt. Et sted hvor man ikke trenger å være flau over at man ikke kan. Man er der for å lære og praktisere.

Les også: Boklansering og utstilling i Lakselv

Foto: Erlend Skjetne