– Vi er ett folk

Pressbild Ska skapa ett gemensamt organ. Foto Emil Kieri
– Vi er ett folk, med felles historie, kultur og språk. Fra venstre: Emil Kieri (MetNuoret), Göran Johansson (Kvänlandsförbundet), Noora Marie Ollila (Kveeninuoret), Björnar Seppola (Kvenlandsförbundet), Hilja Huru (Norske Kveners Forbund) og Bengt Niska (Svenska Tornedalingars Riksförbund). Foto: Emil Kieri

Organisasjoner i Tornedalen og kvenske organisasjoner i Norge har hatt fellesmøter med et mål om å danne et felles organ.

I en pressemelding av 30. august skriver Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto, Kvenlandsforbundet, Svenske Tornedalingers Riksforbund – Tornionlaaksolaiset og ungdomsorganisasjonene Kveeninuoret – Kvensk ungdomsnettverk og Met Nuoret at man er enige om å danne et felles råd/organ for alle disse organisasjonene.

– Vi er ett folk, med felles språk, kultur og historie. Vi skal arbeide videre med for eksempel symboler, språk, kultur og urfolksspørsmål.

Les også: