Glade for vedtakene rundt Ruija Kvenmuseum

Landsstyret-2015-foto-Heidi-Nilima-Monsen-Ruijan-Kaiku
JUBLER: Norske Kveners Forbund jubler over vedtakene i Vadsø kommunestyre og Finnmark fylkesting. Foto: Heidi Nilima Monsen/Ruijan Kaiku.

I en pressemelding skriver Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto (NKF/RK) at man er svært glad for de positive vedtakene som er gjort i Vadsø kommunestyre og Finnmark fylkesting om kjøp og drift av nye lokaler til Vadsø Museum/Ruija Kvenmuseum.

Etter mange års ørkenvandring ser det endelig ut til at Vadsø Museum/Ruija Kvenmuseum skal få flytte inn i tidsmessige og funksjonelle lokaler lokaler. NRK-bygget i Vadsø vil gi museet mye bedre muligheter til å ivareta og formidle kvenenes historie og kultur.

Vedtakene som er gjort i kommunestyret og fylkestinget, må forplikte staten til å følge opp sitt nasjonale ansvar og derfor sikre museet driftsmidler.

NKF/RK ser fram til at de nye lokalene skal tas i bruk.

 

(Sakset fra pressemeldingen).