Kvensk til hele Nord-Troms

bokbussen

I disse dager reiser en buss rundt til alle førskolene og 1.klassinger i Nord-Troms der målsetningen er å spre kunnskap om kvensk og samisk språk og kultur.

Turneen finner sted for tredje gang og er et samarbeid mellom Halti kvenkultursenter, Kåfjord samiske språksenter og Bibliotek- og kulturbussen i Nord-Troms, det melder Halti kvenkultursenter på sine hjemmesider.

Tove Reibo fra Halti Kvenkultursenteret og Anita Løvdal fra Kåfjord Samiske Språksenter vil lese fra utvalgte bøker, holde minikurs i kvensk og samisk og fortelle historier m.m. På bussen vil det gjøres plass til en ekstra stor utstilling av medier, duodji og bilder m.m. Barna vil lære å hilse, presentere seg og si adjø på kvensk og samisk. Det kvenske eventyret ”Varis ja harakka” – kråka og sjura vil fortelles og det vil leses fra boka/bokkofferten Guovssonásti/Morgenstjernen. Vi synger sanger og regler! Skolene og barnehagene får med seg enkle oppslag til bruk videre.

Turneen vil finne sted fra 19.-28. januar.