Vellykket festival i Pyssyjoki

Etter tre års pause for Kipparifestivalen ble det et gledelig gjensyn denne sommeren. Itillegg til at været knapt kunne vært bedre kunne festivalleder Egil Borch skryte av en vellykket gjennomføring av programmet og et publikumsoppmøte over all forventning. 

Av Pål Vegard Eriksen

I Porsanger-bygda Børselv/Pyssyjoki er det omkring 200 bofaste, men under Kipparifestivalen/Kipparinfestivaali ble dette antallet flerdoblet. – Totalt solgte vi omkring 800 billetter, sier en svært fornøyd festivalsjef.

– Vi hadde sol og knall bra vær begge dagene. Minoritetskonserten var helt fantastisk og kinovisning av Anstein Mikkelsens film «Under en annen himmel» måtte settes opp i to omganger fordi det var så mange som ville se den.

Borch var svært fornøyd med at hele 70 frivillige stilte opp slik at festivalen i det hele tatt kunne gjennomføres. – Det er de som er ryggraden i Kipparifestivalen, sier han til Ságat.

Han kunne også fortelle at man fra festivalens side var svært takknemlig ovenfor oversettelsesarbeidet Terje Aronsen bidro med under festivalen. – Han tolket blant annet den informasjonen vi ga til publikum over til kvensk.

Itillegg var han fornøyd med at 8 utstillere hadde funnet veien til markedet.

Noen års pause virker å ha gjort godt for Kipparifestivalen. Hvorvidt det blir festival neste år ville ikke Borch stå som garantist for, men at det sommeren 2016 blir festival i den vesle kvenbygda kunne han imidlertid love.

Festivalsjef Egil Borch sier seg svært godt fornøyd med årets Kipparifestival. Foto: Pål Eriksen

Støtte «utenfra»
– Vi har fått til en sponsoravtale med Cape Fish fra Honningsvåg. De sto for god sjømat under hele festivalen, sier Borch, som videre sier han er svært glad for den økonomiske støtten fra Porsanger i utvikling og Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto på 20.000 kr fra hver.

– Summa summarum så er vi veldig fornøyd med festivalen, sier festivalsjefen.

 

| Direkte innmeldingsskjema for medlemskap i NKF/RK |