Borch og Huru fikk hederspris

FIKK HEDERSPRIS: Egil Borch fikk Kvenforbundets hederspris for sitt arbeid for kvensaken. Foto: Pål Eriksen

Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto pleier å dele ut et fåtall priser under middagen på landsmøtene. I år foregikk landsmøtet 5.-6. april i Tromsø. Egil Borch og Helge Huru fikk årets oppmerksomhet og hver sin hederspris for sitt mangeårige virke og arbeidet de har gjort i- og for forbundet og kvensaken.

 

Egil Borch kommer opprinnelig fra Kvalvik/Kolsevuopio i Lyngen/Yykeä, men kan vise til mange år bosatt i Børselv/Pyssyjoki i Porsanger/Porsanki. Borch har kan vise til flere perioder i forbundsstyret til Kvenforbundet, der han blant annet har figurert som nestleder. Han er også festivalsjef for Kipparifestivalen i Finnmark, som for tiden har en en pause. Borch er leder i Norske Kvæner – Børselv/Ruijan Kväänit – Pyssyjokilaiset og nylig gjenvalgt styremedlem i det nye forbundsstyret for kommende periode.

 

FAR OG DATTER: Tidl. leder i NKF/RK, Helge Huru, fikk hederspris for mange årig virke for kvensaken. Her sammen med datteren og nyvalgt leder, Hilja Huru. Foto: Pål Eriksen

Den 2. april 2006 ble Helge Huru, far til nåværende leder Hilja Huru (red.anm.), valgt til ny leder for Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto og hadde rollen fram til Rune Sundelin overtok 13. april 2008. Huru har i ettertid vært med i flere av forbundets utvalg. I sin tid som leder var Huru en svært aktiv mann, som blant annet var ute og krevde at kvenene skulle få plass i styret til Finnmarkseiendommen og han kom med skarp kritikk til myndighetene for den manglende støtten til Ruijan Kaiku.

 

Borch og Huru får velge seg hvert sitt kunstverk til en gitt sum.

 

Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto gratulerer herved begge to med prisene og velfortjent oppmerksomhet – og takker på ny for innsatsen til nå!

 

Les også: Ørnebakk mottok Kvenforbundets hederspris (2013)

 

 

Direkte innmeldingsskjema for medlemskap i NKF/RK |