Kvensk språkkurs i Tromsø

Tromsø Kvenforening arrangerer videregående kurs i Kvensk i Tromsø, våren 2014.

Kurset er beregnet for de som vil komme videre fra frasenivå til å kunne bruke spårket litt mer aktivt. Kursleder er Anna-Kaisa Räisänen, doktorgradskandidat fra Universitetet i Oulu, Finland. Hun har de siste syv årene forsket på kvensk språk og språkets stilling i Norge. Kvensk språk har hun studert snart i ti år, blant annet i et halvårsopphold i kvenbygdene fra Skibotn til Bugøynes. Høyest kompetanse har hun på den kvenske varianten i Porsanger-distriktet.

 

I flere år har Anna-Kaisa undervist finsk til innvandrere i Helsinki. Hun har god kjennskap til forskning på andrespråkspedagogikk og hun har god forståelse for aspektene ved flerspråklighet og kulturelt mangfold. I Tromsø arbeider Anna-Kaisa under veiledning av Anna-Riitta Lindgren. Anna-Kaisa studerer også norsk, samt at hun bistår Kainuu Institutti – Kvensk Institutt i Porsanger/Porsanki i et digitalt ordbokprosjekt for kvensk.

 

Kursene vil i første rekke være åpent for medlemmer av vårt lokallag samt medlemmene i Kveeninuoret bosatt i Tromsø, men vi vil ta inn andre om vi har kapasitet, så ikke nøl med å vise interesse! Kurset starter opp i torsdag 6. mars og går torsdager fra 18.00 – 19.30 fram til påske. Etter påske blir det flere kurskvelder samt kanskje en helgesamling eller kveldssamlinger. Timetall er satt til 20 timer.

 

 

Kurset koster kroner 200,- (100,- for ungdom/pensjonister). Mer info? Ring Ivar Johnsen på 99428066. Vi må ha minst fem deltagere for å gjennomfør kurset, så ikke nøl, meld dere på. To påmeldte allerede.

 

Påmelding til ivar@kvener.no, først til mølla prinsippet!

 

For Tromsø Kvenforening

 

 

Direkte innmeldingsskjema for medlemskap i NKF/RK |